Bamboo Baby Spa Zoetermeer

In de buurt bij Bamboo Baby Spa

in de buurt baby spa
Een spa voor baby’s? Dat hadden we nog niet eerder in Zoetermeer. Maar nadat de pasgeboren baby van Joshua en Ranya helemaal ontspannen raakte in een babyspa elders in het land besloten ze zelf een wellnesscentrum voor baby’s te starten. Een relaxte plek voor baby’s met bijvoorbeeld slaapproblemen of last hebben van buikkrampen.

Bij wellness denken wij aan de Finse sauna, zoutwaterbaden, stoomgrotten en een zwembad. Bij een baby werkt het net een beetje anders. Het is een rustige plek voor ouder(s) om met hun pasgeboren baby naartoe te gaan. De baby gaat in een verwarmd bad en krijgt een ontspannende massage door één van de ouders. Het kindje slaapt en eet vaak beter en de band tussen ouder en kind wordt door de aanraking van de massage versterkt.

Slechte slaper

De baby spa is bedacht door Joshua en Ranya. Hun zoontje sliep slecht en ze zochten naar een oplossing. Ranya vertelt:”Ik zocht online en ik las dat in Azië een bezoek aan een babyspa vaak voorkomt. Het helpt (pasgeboren) baby’s te ontspannen door ze in een ruim warm bad te leggen en ze een massage te geven. Het sprak mij aan dus ik bezocht met mijn zoontje een babyspa in Nederland. Het was heel fijn om hem daar te zien genieten van het dobberen in het warme water en van de aansluitende babymassage. Op de weg terug naar huis lag hij heerlijk te slapen in de auto.”

Oosterheem

Helaas was er geen babyspa in de buurt van Zoetermeer te vinden. “Onze positieve ervaring met ons eigen zoontje wilden we delen, want we merkten dat hij beter ging slapen. We besloten daarom zelf een spa te beginnen”, legt Joshua uit. “In Oosterheem zijn veel jonge gezinnen dus we hebben hier onze plek gevonden. Zo kun je in de buurt eenvoudig een bezoek brengen aan onze wellness. Onze spa is babyvriendelijk, we werken heel schoon, werken met biologische producten en je bent er in alle rust en privacy.”

Zoals in de baarmoeder

Een afspraak bij Bamboo Baby Spa duurt ongeveer 90 minuten. Ranya legt uit: “In het eerste kwartier hebben ouders de tijd hun baby te voeden zodat ze met een gevulde maag de wellness in kunnen. Voor de moeder hebben we een aparte plek voor het geven van borstvoeding. De baby wordt gewogen en na het uitkleden krijgen ze een luier en een luierzwembroekje aan. Ik doe daarna een nekfloat om waardoor de baby blijft drijven in het bad dat verwarmd is tot 35 graden. De ouders kunnen plaats nemen op de krukjes voor het bad en zien hoe hun baby heerlijk ontspannend ronddobbert. Het geeft de baby hetzelfde ruimtelijke gevoel als in de baarmoeder.”

Massage

Na een korte demonstratie van Ranya kunnen de ouders zelf hun kindje masseren. De aanraking met je kind versterkt de band. Het voelt zich veiliger en raakt meer ontspannen waardoor het beter slaapt en eet. “Het kan een redmiddel zijn bij slapeloosheid, rusteloosheid en bij buikkrampen”, vult Ranya aan. Veel ouders zijn verrast dat de spa zo’n ontspannend effect heeft op hun kind. “De ouders nemen een rustige baby mee naar huis alwaar ze ook massages kunnen doen. Het enige wat je niet thuis hebt, is het fijne, verwarmde bad zoals wij hebben. Daarvoor moet je echt een afspraak bij ons maken.”

 

Bron: Indebuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 2 =